Corona update

Beste Leerling,

 

We zijn al weer een paar weken begonnen met lessen. En dit gaat, met inachtneming van de R.I.V.M. richtlijnen in verband met COVID-19, best goed.

Zoals jullie inmiddels zullen hebben vernomen, mag vanaf 1 juli ook weer een 3e  en of 4e persoon in de auto. Dit betekend voor mij dat ik bijna 2 uur per dag meer zou kunnen lessen. Hierover is binnen de rijschool branche nog discussie of wel of geen verplicht mondkapje.(ik ben hier geen voorstander van, maar als dit verplicht wordt, zullen wij ons hier ook aan moeten aanpassen). Wel zelf regelen tzt.

Echter is de wachttijd bij het CBR momenteel zo groot, dat een aantal leerlingen heeft besloten om maar 1 of 2 keer per maand te gaan lessen i.p.v. wekelijks. Ook zijn een aantal leerlingen toch met vakantie komende periode. Dit houdt in dat ik per 1 juli nog niet het rooster meteen ga aanpassen. Zodra ik merk dat ik uren tekort ga komen en leerlingen niet voldoende capaciteit hebben om in te plannen, ga ik het rooster terugzetten naar eerdere tijdschema’s met niet tussen iedere les een kwartier pauze.

Jullie zullen dan een wijziging van je aanvangstijd zien via de mail. Mocht het je niet lukken om die tijd te rijden (verschillen zullen minimaal zijn) stuur mij een appje en we zoeken naar een passende tijd.

Verder wil ik nog terugkomen op de ontwikkelingen binnen het CBR.   De wachttijd voor een theorie examen loopt momenteel op naar boven de 2 maanden!!!! De wachttijd voor een praktijk examen, tussentijdse toets , rij test, faalangst examen of Nader Onderzoek Rijvaardigheid loopt momenteel op tot boven de 3 maanden. Wij als rijscholen hebben hier totaal geen invloed op. Maar het is wel erg vervelend. Mijn advies, zorg dat jullie zo snel als mogelijk je  theorie certificaat gaat halen. Ik kan geen praktijkexamen inboeken voor jullie je theorie examen hebben behaald.( of je zal hier schriftelijk een verklaring voor moeten afleggen dat je het risico op je neemt, zodat de rijschool geen financiële schade ondervindt, mocht je niet voor aanvang van het praktijkexamen in het bezit bent van een geldig theorie certificaat).

 

JE MAG NIET LESSEN INDIEN:

Je de onderstaande 2 vragen met ja moet beantwoorden.

Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad?

Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Verder:

  • We schudden geen handen
  • Je hoest, kucht, niest in je elleboog
  • Gebruik je papieren zakdoekjes en gooit deze na gebruik en na de les thuis weg
  • Was je voor je gaat lessen je handen uitvoerig volgens protocol
  • Alvorens we gaan rijden maak je je handen schoon met alcohol houdende gel. Is in de auto beschikbaar.
  • Tussen de lessen wordt de auto zo goed als mogelijk gedesinfecteerd en gelucht

 

Heb je vragen of zijn er nog onduidelijkheden aarzel niet contact op te nemen met de rijschool.

Samen krijgen we Corona onder controle.

Met vriendelijke groet,

Louis Dokter